A múlt hét elég eseménydús volt a divatvilág életében, hiszen több nagy divatház mutatta be tavaszi couture kollekcióját. Sajnálom, hogy ilyen későn írok róla, de természetes lustaságom felülkerekedett benne, így aztán nem halmoztalak el postokkal bennetek a múlt héten. Igyekszem a héten ezt is pótolni. A teljesség igénye nélkül couture kollekciók Párizsból a nyíl után.

1. Chanel: kifejezetten kellemes csalódás. A hajak valami elképesztőre sikeredettek, de a ruhákra se lehet panasz, habár számomra a klasszikus Chanel-kosztüm kezd kicsit elnyűttnek tűnni (szó sincs róla, hogy ne szeretném ezt a darabot, de valahogy nem igazán mernek hozzá nyúlni). Valamilyen rejtélyes oknál fogva még az ezüst színű motoros kesztyű is tetszik (bár Lagerfeld fekete darabjait szívesebben viselném).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2.Elie Saab: örömmel látom, hogy a tervező kezd visszatérni a régi önmagához az elmúlt pár kollekció után. Bár kicsit unalmasra sikerültek ezek a darabok, de azért bennem mindenképpen reményt keltenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Dior: Galliano hozta a szokásos formáját és csodálatos ruhakölteményeket álmodott a kifutóra, ügyesen felidézve a híres Dior New Lookot. Bár a nemrég emlegetett 2007-es kollekciót még mindig nem sikerült túlszárnyalnia (ami nem csoda,elég magasra került az képzeletbeli léc), nem csalódtam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Jean Paul Gaultier: a múlt hét abszolút csúcspontja. Ez az a kollekció, amire azt mondom, hogy ezt várom egy haute couture bemutatótól. Gaultier megidézte a mexikói világot, és a divatvilág 90%-át sikerült is elvarázsolnia. Extravagáns ékszerek, élénk színek, bámulatos ruhák és máris az azték vagy maja világban érzi magát az ember.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Valentino: egy ideje tart már a változás a Valentino háza táján, és ez a kollekciók még jobban igyekszik elrugaszkodni a megszokott stílustól és fiatalabb közönséget megcélozni. Egyenlőre még szokom a változtatásokat, de ez nem jelenti azt, hogy ezek rosszak lennének. Éppen ezért nem tudok érdemben nyilatkozni a kollekcióról, inkább mindenki ítéljen a látottak alapján.

Szerző: Sellith  2010.02.01. 15:51 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://thoth.blog.hu/api/trackback/id/tr601720197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása